Szalajka-völgy tájékoztató letöltése

Szalajka-völgy tájékoztató

Töltse le ingyenes tájékoztatónkat, ami minden fontos információt tartalmaz a Völgyről!
Látnivalók, sportolási lehetőségek, szállás, étkezés, megközelíthetőség.

Természetközeli erdőgazdálkodás Szilvásváradon

2015.04.15

A természetet kímélő erdőgazdálkodást hivatott segíteni az a kihordó kisgép, amit az EGERERDŐ ZRT. Szilvásváradi Erdészete mutatott be a szakmai és laikus közönségnek.

Terepen mutatta be az EGERERDŐ ZRT. Szilvásváradi Erdészete az ALSTOR 820-as kihordó kisgépet 2015. április 14-én. A rendezvényen egyéni vállalkozók, a Bükki Nemzeti Park és az az EGERERDŐ ZRT. munkatársai, valamint a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium diákjai is részt vettek. Schandl Béla, a gép hazai forgalmazója, a Timberwald Kft. vezetője mutatta be az ALSTOR erdészeti kihordót.

A csörlővel, daruval, oldalsó támasztókkal felszerelt, nyolckerék-meghajtású gép, miközben saját magára halmozza a fát, a visszamaradó törzsek, növényzet és a talaj teljes kímélete mellett, vonszolás nélkül, gumikeréken juttatja ki a faanyagot az erdőből a kívánt rakodóra. A nevelő-és szálalóvágások gazdaságos vezérgépe a fiatal, középkorú erdőkben használható, és hegyvidéki viszonyok között is megállja a helyét. A kíméletes erdőgazdálkodást lehetővé tevő kisgépet a Szalajka-völgyben, a Villa Negra vendégház mellett munka közben figyelhették meg a látogatók.