Szalajka-völgy tájékoztató letöltése

Szalajka-völgy tájékoztató

Töltse le ingyenes tájékoztatónkat, ami minden fontos információt tartalmaz a Völgyről!
Látnivalók, sportolási lehetőségek, szállás, étkezés, megközelíthetőség.

Tovább robog a kisvasút fejlesztése

2012.04.12

A Szalajka-völgy erdei vasútja az uniós támogatásnak és az Egererdő Zrt. dolgozói áldozatos munkájának köszönhetően tavaly óta folyamatosan épül-szépül.

A Gloriette-tisztáson található végállomás pályájának bővítése, illetve az épület földkábelezése már megtörtént, jelenleg a fedett peron, illetve a kerekesszékkel és babakocsival is könnyen megközelíthető nyilvános illemhely építési munkálatai folynak. Időközben elkészült a Fatelep indítóállomás szép és akadálymentes, mintegy 2000 négyzetméternyi díszburkolata is.

A kiszolgáló épületek átalakításánál – a fenntarthatóság mellett – szem előtt tartják a családosok és a fogyatékkal élők igényeit egyaránt. Szintén átalakításon esik át az MK-48-403-as dízelmozdony, amely hibrid meghajtást kap, így a környezetet is óvva vontathatja majd a jövőben a két, hamarosan elkészülő nosztalgia kocsit.

Hamarosan felújítják a Villa Negra Vendégháztól a Gloriette-tisztásig vezető utat is, utóbbin pedig egy körülbelül 1000 négyzetméteres játszótér is kialakításra kerül. A fejlesztés utolsó fázisában az épületek bebútorozása és eszközökkel (számítógépek-netpont kialakítása céljából) történő felszerelése történik meg. A munkálatok befejezésének várható időpontja 2012. október 6.