Szalajka-völgy tájékoztató

Töltse le ingyenes tájékoztatónkat, ami minden fontos információt tartalmaz a Völgyről!
Látnivalók, sportolási lehetőségek, menetrend, szállás, étkezés.

Egererdő Zrt.

Az Egererdő Erdészeti Zrt. állami tulajdonú vállalat, amely a Mátra-hegység, a Bükk-hegység nyugati része és a Hevesi-dombvidék állami erdőterületeit kezeli. A nagy múltra visszatekintő tevékenység keretében őrzik, illetve fejlesztik tovább az erdőgazdálkodás értékeit. A vállalat szakemberei felkészülten és elhivatottan végzik munkájukat.

Áldozatos tevékenységüknek köszönhető, hogy az Egererdő erdészei egy személyben jó erdőgazdák, lelkes természetvédők és a közjóléti igény fáradhatatlan kiszolgálói. Utóbbi tevékenységük közé tartozik az erdei vasutak és erdei iskolák fenntartása, szálláshelyek biztosítása az erdőjáróknak és a kirándulóknak, valamint a természet megóvása.

Az Egererdő Zrt. erdészei munkájának eredménye maga az erdő, amit örökül kaptak, és adják majd tovább azt utódaiknak. Legnagyobb futó projektjük jelenleg a Szalajka-völgy fejlesztése, szépítése és akadálymentesítése. A munka célja az, hogy az európai viszonylatban is egyedülálló természeti kincseket méltó környezetben tekinthessék meg a látogatók.