Szalajka-völgy tájékoztató letöltése

Szalajka-völgy tájékoztató

Töltse le ingyenes tájékoztatónkat, ami minden fontos információt tartalmaz a Völgyről!
Látnivalók, sportolási lehetőségek, szállás, étkezés, megközelíthetőség.

Vegyük komolyan a tűzgyújtási tilalmat!

2019.03.10

A márciusi fokozottan tűzveszélyes időszakban sok területen tűzgyújtási tilalom van érvényben. A gyakori tűzkárok odafigyeléssel elkerülhetőek lennének.

Március elején, a hóolvadást követően, még az erdő kizöldülése előtt igen gyakori az erdőtűz. Ebben a fokozottan tűzveszélyes időszakban március elseje óta már 12 megyében rendeltek el tűzgyújtási tilalmat, ennek ellenére még mindig előfordulnak tűzesetek. Jellemzően a rét- és tarlóégetések következtében gyullad be az erdőfelújítás vagy az avar, amelyet a fák nehezen „hevernek ki”. Megdöbbentő, de az erdőtüzek 99%-át emberi mulasztás okozza, amely felelősségteljes magatartással elkerülhető lenne.

Március elején is többször kellett tüzet oltaniuk az EGERERDŐ Zrt. erdészeinek Csernely és Farkaslyuk között is, illetve Szentsimon község határában. A gyors és szervezett oltásnak köszönhetően sikerült a tüzet teljesen eloltani, viszont az állami erdőben okozott kár jelentős mértékű. Az Egererdő Zrt. ezúton is kér mindenkit, hogy a magyar erdők jövőjének érdekében tartsa be a tűzgyújtási tilalmat, és vigyázzon rájuk!